V čem jezdíte?

Vše, co se jinam nevejde.
KTMatěj
Own motorcycle: Triumph Trophy 1200

V čem jezdíte?

Post by KTMatěj »

Takže obvyklá otázka, co na cesty? Kůže, nebo textil? :lol:
popik
Own motorcycle: BMW F 650f

Re: V čem jezdíte?

Post by popik »

textil jeden z nejlevnějších ale plní funkci krásně otázka je jak se zachová při pádu :oops:
KTMatěj
Own motorcycle: Triumph Trophy 1200

Post by KTMatěj »

popik wrote:textil jeden z nejlevnějších ale plní funkci krásně otázka je jak se zachová při pádu :oops:
Tohle lze vyzkoušet jen jedním způsobem :)
Vašek
Own motorcycle: DR800 BIG

Post by Vašek »

Tak já měl "štěstí" a vyzkoušel sem :D Slítnul jsme v bundě Nazran tusím model Dakar(?)ale nejsem si jist, zda sem model nepopletl.Nicméně materiál bude na všech stejných. Takže lowendová bunda, pobrousil jsem ji 7 metru po asfaltu v miste kde je loketní chránič a v kontaktu s vozovkou byla tak 90% dráhy..na bundě se objevili jen asi 4 prodřeninky tak 2mm na průměr, ni ted nemá tendence se v těch místech trhat (zkoušel jsem to násilím ;) )takže překvapivě obstála. Já neměl ani odřeninu,nic.
Petr
Administrátor
Own motorcycle: BMW R 100 GS PD, BMW R 1200 S

Post by Petr »

Každému může vyhovovat něco jiného, ale obecně řekněme na delší cesty vyhrává textil - je jasná jeho praktičnost. Já mám jak kůži, tak textil, podle cesty vybirám přilbu, třeba i rukavice a boty. Kdo nemá takové možnosti, tak musí řešit univerzalitu. Když se ale bavíme o textilu, tak těch je tolik druhů a typů, že nad výběrem a zkoušením se dá strávit klidně několik let. Takže máte nějaké tipy?

Já delší dobu používám věci od Uvexu a jsem spokojen. Bunda Uvex Transworld, v Louisu ve výprodeji se dala sehnat za pár éček (teďka si nepamatuju částku, ale asi 100 euro?), sympatex, outlast. Na "špinavou práci" mám Uvex Hurricane, starší model. Problém jsem měl s kalhotami, nakonec jsem skončil u Buse Bormio. Levnější univerzální kalhoty, dobře řešené s dostatkem kapes a vyndávací zateplenou vložkou. Boty mám od Oxtaru (nyní TCX) model Infinity. Goretexová pohodlná bota. Rukavice střídám podle potřeby, od zimních zateplených přes univerzální kožené až po enduro textilní. U přileb teďka používám 2 modely, od Schubertha Concept (C1) a Scorpion Exo VX-17 s brýlemi Oakley L frame. Z chráníčů používám nějakou noname vestu s odepínacím páteřákem. Potřebuju dokoupit kolenní chrániče (mám hodně okopané holeně) a dres na léto.
Klasika
Own motorcycle: KTM LC4 Adventure

Post by Klasika »

KTMatěj wrote:
popik wrote:textil jeden z nejlevnějších ale plní funkci krásně otázka je jak se zachová při pádu :oops:
Ano, a bohužel musím říct, že tu zkoušku mám za sebou :roll:

Oblečení: chráničová košile, polstrované trenky, chrániče kolen a holení, MX boty, MX kalhoty, MX dres, MX rukavice, MX přilba.
Moto: BMW R 1100GS
Povrch: klasická silnice.

Náraz v rychlosti něco mezi 50-80Km/h, přesně to opravdu nevím. Koulela jsem se po asfaltu několik desítek metrů a skončila jsem v příkopu.
Poškození: na dvou místech velikosti koruny prodřený dres. Na kalhotách na koleni propálená díra velikosti desetikoruny. Odřená přilba. Nic víc. Tenké MX textilní rukavice bez tvrých protektorů naprosto bez prodření. A já? Úplně bez zranění. Sice jsem se druhý den cítila jako kdyby mně přejel parní válec tam a ještě zpátky, ale žádné spáleniny, žádné oděrky, žádné naraženiny ani zlomeniny. Jen zhmožděné svaly, jak jsem se koulela.
Možná to bylo jen štěstí na "dobrej" pád. Ale ráda věřím tomu, že moje vybavení mně dobře chrání :thumbsup
Protože o nic jiného na motorce nejde než jak oblečením svoji tělesnou schránku co nejlépe ochránit :thumbsup
popik
Own motorcycle: BMW F 650f

Post by popik »

KTMatěj wrote:
doufám že než budu mít možnost to vyskoušet tak moji výbavu stihnu obněnit za lepší :?
KTMilan

Post by KTMilan »

bunda uvex transworld- naprostá spokojenost, kupoval sem komplet s kalhotama, ale ty mi moc nesedli, jediná výhoda že se to dá sepnout do kupy, teď mam kalhoty ktm rally a ty sou super jak v létě tak v zimě, chráničová košile thor- lehká jak pírko a přes to dresík ktm :D boty gaerne cestovní kožený, ale pokukuju po mx střevících, tak hoďte nějaký zkušenosti...
Petr
Administrátor
Own motorcycle: BMW R 100 GS PD, BMW R 1200 S

Post by Petr »

KTMilan> zůstaň věrný značce, Gaerne SG-10 nebo novinka SG-12 jsou špičkový boty
Klasika
Own motorcycle: KTM LC4 Adventure

Post by Klasika »

Jojo, Gaerne je vždy dobrá volba. Jediný problém u nich je, že nejdou cestou kloubů a vnitřních botiček :|
Dobré boty jsou Alpinestars Tech 8
Vnitřní vyndávací botička, výborné zpracování ať už jde o přezky nebo o chráněné oblasti.
Image
Post Reply